Hoe leg je kliklaminaat

Er is gereedschap speciaal voor het leggen van laminaat

Kliklaminaat leggen is niet erg moeilijk, maar heeft wel enige voorbereiding nodig. Zorg in eerste instantie voor het juiste gereedschap. Lees goed de instructies door die bij het laminaat en de ondervloer geleverd wordt. Vraag ook de verkoper nog naar ervaringen en tips en zorg voor voldoende rustpauzes.

Gereedschap

Er is gereedschap speciaal voor het leggen van laminaatZorg voordat je laminaat gaat leggen dat je de instructies op de verpakking goed leest. Doe dit voor zowel de planken als voor de ondervloer die je aanschaft. Het zou jammer van de investering in tijd en geld zijn om stukken weer te moeten herstellen omdat je de instructies niet goed hebt doorgenomen. Leg ook vooraf al het gereedschap klaar. Gereedschap dat nuttig is bij het leggen van een laminaatvloer bestaat uit:

  • Vochtmeter (om te bepalen welke ondervloer gelegd moet worden)
  • Plintenknipper (om goede rechte hoeken te kunnen maken)
  • Laminaatknipper (voor mooie rechte planken)
  • Decoupeerzaag (deze kan je natuurlijk ook gebruiken in plaats van een speciale laminaatknipper)
  • Aanslagblok voor laminaat (om de lamellen/planken netjes te laten aansluiten)
  • Hamer
  • Waterpas

Een hamer en waterpas hebben de meeste klussers wel thuis, evenals de decoupeerzaag. Voor het specialistische gereedschap kun je vaak terecht bij de winkel waar je de vloer aanschaft. Mocht je het niet nodig vinden om dit gereedschap te kopen is het vaak ook wel te huur of te leen bij de winkel waar je de vloer koopt. Wees niet bang te vragen om advies en de mogelijkheden voor het lenen van gereedschap.

Instructievideo

Bekijk vooraf ook onderstaande instructievideo vol tips en truuks om het laminaat leggen gemakkelijker te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.