Laminaat en ondervloer kun je ook online kopenEr zijn veel verschillende soorten ondervloeren. Welke kun je het beste kopen? Al deze ondervloeren hebben andere eigenschappen. De meest eenvoudige variant zal het geluid met een paar decibel dempen. Daarnaast zal het ondersteuning bieden aan het laminaat, waardoor het prettiger zal lopen. De meest uitgebreide ondervloer zal gelegd kunnen worden op vloerverwarming. Heeft een vochtwerende coating. En dempt het geluid met enkele tientallen decibels.

Ondervloer voor laminaat kopen

De beste ondervloer bestaat niet. Ieder huis is uniek en iedere ondervloer op de markt zal ergens de beste prijs kwaliteit hebben die er te kopen is. Maar welke ondervloer is dan voor jou situatie de beste? Let bij het kopen van een ondervloer op de volgende eigenschappen:

  • Is er vloerverwarming aanwezig in de ruimte waar het laminaat gelegd wordt.
  • Ligt er een vloer die vocht doorlatend is.
  • Is er behoefte aan geluidsisolatie, en ligt dit in de zware of de hoge tonen.

Met deze drie eenvoudig zelf uit te zoeken stelregels kan de juiste ondervloer worden aangeschaft.

Koop geen ondervloer voor laminaat waaraan al een ondervloer verlijmd is. Door een dubbele ondervloer kan het laminaat gaan schuiven en scheuren. Je wilt niet binnen een jaar alweer een nieuwe vloer moeten kopen.

Waar koop je een ondervloer

Ondervloeren zijn bij elke vloerenhandel die laminaat verkoopt te koop. Bij deze speciaalzaken zal er ook altijd iemand aanwezig zijn die kan adviseren welke ondervloer het meest geschikt is voor de situatie. En welke je dus het beste bij hun zal kunnen kopen.

Wil je minder geld kwijt zijn kun je ook terecht bij bijvoorbeeld IKEA. Maar ook bij de bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei of Multimate zijn vaak laminaat en ondervloeren te koop. Meestal is hier ook personeel te vinden dat basisadvies kan geven welke vloer het meest geschikt is.

Heb je geen advies van een verkoper nodig en wil je geen gedoe met aanhangers en toch een goede deal? Laminaat en ondervloeren zijn ook online te koop. Geen frustratie met het parkeren van je auto, schreeuwende kinderen in de winkel, het huren van een aanhanger en opdringerige verkopers. Maar gemakkelijk thuisbezorgd, voor een lage prijs en met een snelle levertijd.